Narancsbólé recept
A Narancsbólé hozzávalói:4 db narancs
1 dl narancslikõr
1 dl rum
1 palack édes fehérbor
1 palack édes pezsgõ
6 szem kockacukor
a narancs édességétõl függõen 10-15 dkg porcukor.
A Narancsbólé elkészítési módja:
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belõle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likõrt és a rumot ráöntöm. A tálat szorosan befedem és a hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hûtött bort ráöntöm. Befedem és ismét visszateszem a hûtõbe. Közvetlenül fogyasztás elõtt feltöltöm a pezsgõvel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:14
A narancsbólé elkészítési módja és hozzávalói.