Házi málnalikőr recept
A Házi málnalikőr hozzávalói:1,25 kg jó érett málna
5 dl tiszta szesz
50 dkg cukor.
A Házi málnalikőr elkészítési módja:
A málnát szétválogatom, a rossz szemeket eltávolítom belõle. A többit szétnyomkodom és szitára teszem. Hagyom, hogy lecsurogjon. A már tiszta málnalevet beleöntöm egy megfelelõ nagyságú üvegbe, és ráöntöm a szeszt. 5 dl vizet felforralok, beleszórom a cukrot, és addig keverem, amíg a cukor elolvad benne. A szirupot hozzáöntöm a szeszes málnaléhez. Egy napig hagyom állni, közben többször megkeverem, ezután pedig kis üvegekbe töltve, jól ledugaszolom. Akár rögtön is fogyasztható, de még jobb, ha legalább egy hetet áll.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:13
A házi málnalikőr elkészítési módja és hozzávalói.