Kókuszpuncs recept
A Kókuszpuncs hozzávalói:1 nagy narancs
2 ek hámozott, natúr pisztácia
1,5 dl tejszín
1+2 ek porcukor
1/2 zöldcitrom leve
100 g instant kókusztejpor
1,5 dl brandy
1 dl kókuszlikőr
4 ek málna meggyszörp
2 ek kókuszreszelék
A Kókuszpuncs elkészítési módja:
A narancsot forró, folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, héját burgonyahámozóval körben, vékonyan lehántjuk. A pisztáciát durvára vágjuk. A jól behűtött tejszínt keverőtálba öntjük, hozzáadunk 1 ek porcukrot és az átszűrt citromlét. Közepes fokozaton kemény habbá verjük, lefedjük, tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük. A kókusztejport lábasba szórjuk, simára keverjük 4 dl hideg vízzel. Hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot és a narancs héját, felforrósítjuk, azután lehúzzuk a tűzről, 3 percig állni hagyjuk, végül eltávolítjuk belőle a narancshéjat. A brandyt és a kókuszlikört hozzáadjuk, még egyszer felforrósítjuk. 4 hőálló, kb. 2 dl űrtartalmú üvegpohárba öntjük a forró puncsot. Arányosan elosztva tetejükre tesszük a citromos tejszínhabot, meglocsoljuk 1-1 ek málnaszörppel, meghintjük a kókuszreszelékkel, valamint a pisztáciával, és azonnal-forrón kínáljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jan. 5. 12:32
A kókuszpuncs elkészítési módja és hozzávalói.