Avokádós tonhalsaláta recept
Az Avokádós tonhalsaláta hozzávalói:2 kis fej lilahagyma
4 nagyobb paradicsom
1/2 fej jégsaláta
1 ek kapribogyó
80 g fekete olívabogyó
2 doboz olajos tonhal (160 g/doboz)
2 érett avokádó
2 citrom leve
1 dl száraz fehérbor
só
bors
Az Avokádós tonhalsaláta elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A lilahagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat karcsú gerezdekre szeljük. A salátaleveleket konyharuhával szárazra lapogatjuk, néhányat félreteszünk, a többit falatnyi darabokra tépkedjük, és mélyebb tálba szórjuk. A kapri- és olívabogyókat leszűrjük, a tonhalat lecsepegtetjük (az olajat félre tesszük), kisebb darabokra tördeljük. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kiemeljük, és azonnal megkenjük citromlével. Karalábévájóval golyókat kerekítünk belőlük, citromlébe forgatjuk, majd az előkészített hozzávalókkal együtt a salátához adjuk, lazán összekeverjük. Az öntethez a héjban maradt avokádóhúst kivájjuk, meglocsoljuk 2-3 ek. citromlével, turmixban péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a bort, 8 evőkanálnyit a tonhal olajából, ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezük. Tálalás előtt 4 tálkát kibélelünk a félretett salátalevelekkel, tetejükre halmozzuk a salátát, petrezselyemmel díszítjük, csak az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Előételként, vajas-fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. jan. 3. 22:02
Az avokádós tonhalsaláta elkészítési módja és hozzávalói.