Rukkolás lencsesaláta fetasajttal recept
A Rukkolás lencsesaláta fetasajttal hozzávalói:100 g rukkola
100 g lencse
75 g feta sajt
1 l víz
3 db babérlevél
4 szál petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Rukkolás lencsesaláta fetasajttal elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc. Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a rukkolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz. Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a salátával. Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jan. 2. 05:20
A rukkolás lencsesaláta fetasajttal elkészítési módja és hozzávalói.