Karalábés krumplifőzelék rántott hagymakarikákkal recept
A Karalábés krumplifőzelék rántott hagymakarikákkal hozzávalói:A krumplifőzelékhez:
2 közepes db burgonya
1 közepes db karalábé
1 közepes db vöröshagyma
1 dl napraforgó olaj
2 púpozott ek finomliszt
1.5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bio ételízesítő ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 csipet őrölt köménymag
2 db babérlevél
6 dl víz
A hagymakarikákhoz:
2 közepes db vöröshagyma
10 dkg finomliszt
2 db tojás
1 dl tej
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
A Karalábés krumplifőzelék rántott hagymakarikákkal elkészítési módja:
Főzelék elkészítése: Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Míg pirul a hagyma, egész kis darabokra felkockázzuk a karalábét, majd a krumplit. Először a karalábét öntjük a hagymához, pár percig kevergetve pirítjuk, majd a krumplit is hozzátesszük, és azzal is 2-3 percig kevergetjük. Felöntjük vízzel úgy, hogy kb. két ujjnyira ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele ételízesítőt, őrölt köményt és babérlevelet, majd hagyjuk főni kb. 30 percig, míg megpuhulnak a zöldségek. Míg fő, egy másik lábasban elkészítjük a tejes rántást. Olajon megpirítjuk a lisztet, majd hideg tejjel csomómentesre keverjük, félretesszük. Ha megpuhultak a zöldségek, néhány kanállal a léből átmerünk a rántáshoz, kikeverjük csomómentesre, majd ezt lassan, folyamatos kevergetés mellett visszacsorgatjuk a zöldségekhez. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ha felfőtt, megkeverjük, és kész is van. Rántott hagymakarikák elkészítése: A vöröshagymákat megpucoljuk, és vastagabb karikákra szeleteljük. Szétszedjük a karikákat kisebbekre (vagyis kinyomkodjuk a közepüket), és sózzuk. Előkészítjük a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, a tojásban elkeverünk egy dl tejet is, ezután a szokásos módon bepanírozzuk a hagymakarikákat, majd olajban kisütjük.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 25. 19:22
A karalábés krumplifőzelék rántott hagymakarikákkal elkészítési módja és hozzávalói.