Patiszonfőzelék recept
A Patiszonfőzelék hozzávalói:2 db patisszon (nagyobb)
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj
1 púpozott ek finomliszt (finom)
150 g tejföl
1 csokor kapor (zsenge)
A Patiszonfőzelék elkészítési módja:
A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a patiszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vatagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk. Mikor a patiszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utánasózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 4. 16:09
A patiszonfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.