Eredeti bécsi szelet recept
Az Eredeti bécsi szelet hozzávalói:8 szelet borjúhús
tej
fokhagyma
liszt, tojás zsemlemorzsa a panírhoz
olaj a sütéshez
só
citrom a tálaláshoz
Az Eredeti bécsi szelet elkészítési módja:
A hússzeleteket konyharuha között kiklopfoljuk, majd tejbe áztatjuk, amibe előzőleg fokhagymát nyomtunk. Egy óráig pihentetjük a húst a fokhagymás tejben, majd leitatjuk róla. A megszokott módon panírozzuk, először lisztben, majd lazán felvert tojásban és prézliben Forró olajban kisütjük, majd konyharuhára, vagy papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a fölösleges olajat. Vajas krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk, melynek a levét fogyasztás előtt rácsorgatjuk a bécsi szeletre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 2. 16:07
Az eredeti bécsi szelet elkészítési módja és hozzávalói.