Mézes-narancsos csirkecomb recept
A Mézes-narancsos csirkecomb hozzávalói:4 db csirkecomb
1 fej fokhagyma
1 narancsból nyert narancslé
2 ek méz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
1 db narancs
A Mézes-narancsos csirkecomb elkészítési módja:
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni. Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. szept. 30. 16:00
A mézes-narancsos csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.