Pipicomb a la ropogós recept



Csirkecomb tetszés szerint
Lilahagyma
Pörköltszaft kocka (2)
Fűszerek
2gerezd fokhagyma
Tejföl
Sajt
Kevés finomliszt
Krumpli, vagy burgonya:-)
Alma
Barack
A Pipicomb a la ropogós elkészítési módja:
Csirkecomb lefiléz, de rendesen mert a porcra nem szeret mindenki ráharapni:-) 6-7dl forró vízben feloldom a pörköltszaft kockát, belerakom at apróra vágott lilahagymát, teszek bele fűszert: kömény,bors, vegeta, pirosparika, kevés oregánó. A finoman besózott húst, és a kockákra vágott krumplit tepsibe rakom, ráöntöm a kencét( :-) ) Lefedem alufóliával és kb 40percig főzöm. Kiveszem, levet leöntöm egy mély tálba, besűrítem a liszttel, belepréselem a fokhagymát, sajtot reszelek bele, és ráöntöm a húsra, de előtte a hús és a krumpli mellé beteszem az almát és a barackot teszés szerint méretre vágva. Immáron fólia nélkül piroskásra sütöm.
Megjegyzem jótanácsként, ha esetleg begöngyölöd a húst bacon szalonnába, még brutálisab:-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ac1096844d, 2007. júl. 14. 09:30
A pipicomb a la ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.