Bundás szárnyasfalatka recept
Zsírszegény
A Bundás szárnyasfalatka hozzávalói:
2 filézett csirkemell vagy fél kg pulykamell
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
liszt
só
bors
kínai ötfűszer-keverék
A Bundás szárnyasfalatka elkészítési módja:
A csirke- illetve pulykamellet diónyi darabokra vágod. Felaprózod a vöröshagymát és a fokhagymát, összekevered a hússal, sózod, borsozod, fűszerezed, és állni hagyod egy kicsit (legjobb pár órával főzés előtt megejteni ezt a műveletet). A tojásokból, lisztből és vízből sűrű palacsintatésztát keversz, majd a húsra öntöd, hogy pont ellepje. Olajat forrósítasz egy serpenyőben, egy kanállal kiemeled a tésztával bevont húsdarabokat, és az olajba csúsztatod. Aranybarnára sütöd a falatka mindkét oldalát.
Salátával, rizzsel nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. júl. 12. 19:39
A bundás szárnyasfalatka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.