Almával töltött csirkemell tejszínes burgonyaágyon recept
Az Almával töltött csirkemell tejszínes burgonyaágyon hozzávalói:1 kg burgonya
4 szelet filézett csirkemell
20dkg alma
15 dkg sajt
8 vékony szelet bacon szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1,5 dl tejszín
gyömbér,só,bors,fokhagyma granulátum
Az Almával töltött csirkemell tejszínes burgonyaágyon elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és egy közepes nagyságú tepsibe karikázzuk,sóval,borssal meghintjük,és rászórjuk a szintén felkarikázott vöröshagymát.A csirkemell szeleteket félbevágjuk,sózzuk.Megpucoljuk az almát és cikkekre vágjuk,gyömbérrel enyhén megszórjuk.Az almát rárakjuk a csirkemellre és feltekerjük.Az egészet szorosan körbetekerjük a baconszalonnával,és ráhelyezzük a burgonyára.Tejszínt pici sóval,borssal,gyömbérrel összekeverjük és meglocsoljuk vele a hús,és a burgonyát.A tetejére reszelt sajtot szórunk.Forró sütőben sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. jún. 19. 10:30
Az almával töltött csirkemell tejszínes burgonyaágyon elkészítési módja és hozzávalói.