Huszárcsók 1946-ból recept
A Huszárcsók 1946-ból hozzávalói:36 dkg liszt
28 dkg vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
1 citrom reszelt héja
10dkg őrölt mandula,vagy dió
5 dkg baracklekvár(Áfonya)
A Huszárcsók 1946-ból elkészítési módja:
A lisztet,vajat,cukrot,reszelt citromhéját és a 4 tojássárgáját összedolgozzuk,majd golyókat formálunk belőle.Az így formált golyókat a tojások fehérjében megmártjuk és őrölt mandulában(dióban)meghempergetjük.Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk úgy,hogy minden golyócska közepét ujjal benyomjuk.Közepesen forró sütőben kisütjük.Sütés után a mélyedéseket megtöltjük lekvárral.
Nem igényel túl sok munkát.
Nagyon finom,és nagyon mutatós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. jún. 17. 08:13
A huszárcsók 1946-ból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.