Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Huszárcsók 1946-ból recept

Huszárcsók 1946-ból recept

A Huszárcsók 1946-ból hozzávalói:
36 dkg liszt
28 dkg vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
1 citrom reszelt héja
10dkg őrölt mandula,vagy dió
5 dkg baracklekvár(Áfonya)


A Huszárcsók 1946-ból elkészítési módja:
A lisztet,vajat,cukrot,reszelt citromhéját és a 4 tojássárgáját összedolgozzuk,majd golyókat formálunk belőle.Az így formált golyókat a tojások fehérjében megmártjuk és őrölt mandulában(dióban)meghempergetjük.Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk úgy,hogy minden golyócska közepét ujjal benyomjuk.Közepesen forró sütőben kisütjük.Sütés után a mélyedéseket megtöltjük lekvárral.

Nem igényel túl sok munkát.
Nagyon finom,és nagyon mutatós.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A huszárcsók 1946-ból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook