Hideg uborkaleves kapros túrós gombócal recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hideg uborkaleves kapros túrós gombócal hozzávalói:
Leveshez:
40dkg hámozott uborka
2 dl natúr joghurt
1,5 dl olaj
1 dl fehérbor
1 tojássárgája
1 közepes citrom
fehér bors,só,citromfű
Gombóchoz:
20dkg túró
5 dkg liszt(lehet gluténmentes is)
1 tojás
2 szál zöld kapor,s,
A Hideg uborkaleves kapros túrós gombócal elkészítési módja:
Először a gombócokat készítjük el: A túrót összetörjük,tojással,liszttel,a megmosott,finomra vágott kaporral és ízlés szerinti sóval összegyúrjuk.Vizes kézzel ízléses,dió nagyságú gombócokat formálunk,és forrásban lévő,sós vízben kifőzzük.Hűtjük. Leves: A tojássárgáját kevés sóval,fél citrom levével kikeverjük,és kéverés közben lassan hozzáadjuk az olajat.Hozzá ötjük a joghurtot,a karikára vágott uborkát,és pépé turmixoljuk.Szűrőn áttörjük. Fehérborral,sóval,citromlével ízesítjük,hűtjük. Tálalás előtt beletesszük a gombócokat,és a tetejét meghintjük apróra vágott friss citromfűvel,esetleg kaporral.
Nyári nagy melegben,remekül frissít ez az étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. jún. 16. 15:16
A hideg uborkaleves kapros túrós gombócal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.