Hagymaleves pikánsan recept
A Hagymaleves pikánsan hozzávalói:4+1 db közepes fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
só,
fehér bors,
őrölt kömény,
lestyán,
7 dl csontleves (leveskocka is jó),
1 dl fehérbor (félszáraz),
1 zsemle,
5 dkg reszelt sajt,
A Hagymaleves pikánsan elkészítési módja:
A 4 hagymát kockára vágva a vajon üvegesre dinszteljük, majd csontlével kicsit felöntve mixerrel összetörjük. Ezután felöntjük a többi csontlével, fűszerezzük és felforraljuk, közben beletesszük a maradék 1 fej hagymát karikára vágva és hozzáadjuk a bort is. 5 perc alatt készre főzzük. A zsemlékből szeleteket pirítunk a tetejükre olvasztjuk a sajtot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jún. 16. 10:44
A hagymaleves pikánsan elkészítési módja és hozzávalói.