Galyasági zellerkrémleves recept
80 perc
A Galyasági zellerkrémleves hozzávalói:
1 közepes zellergumó,
2 - 3 szál lestyán levél,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 dkg. vaj,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
2 db. babérlevél,
l db, citrom leve,
2 szem burgonya,
1 kiskanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál fűszerpaprika,
2 dl. tejföl,
2 db. füstölt hús leveskocka
A Galyasági zellerkrémleves elkészítési módja:
A zellert és a burgonyát meghámozzuk, apróbb kockákra vágjuk. A füstölt ízű leveskockákkal 1 és fél liternyi vízzel levet főzünk, amiben a zellert és burgonyát babérlevéllel és csipetnyi sóval ízesítve megfőzzük.Ha kész a babérlevelet kidobjuk, a lében a zöldségeket összeturmixoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a felforrósított vajon megpároljuk, majd fűszer paprikát is belekeverjük, kevés lével felengedjük, amivel pár percig főzzük Végül az egész zöldséges levet is hozzáadva felforraljuk.. Közben a lisztet a fele tejföllel, a cukorral és a citromlével simára keverjük, majd a óvatosan a leveshez adjuk és készre forraljuk.
Tálaláskor a forró levest apróra vágott lestyánlevéllel megszórjuk, és külön egy tálkán tejföltis kínálunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 25. 08:57
A galyasági zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.