Vadraguleves bográcsban recept
180 perc
A Vadraguleves bográcsban hozzávalói:
1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (comb, lapocka/ vaddisznó, őz, szarvas)
15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)
5 dl száraz fehérbor- 5 dl vízzel elkeverve
3 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem gyökér
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis zellergumó
3 fej közepes méretű vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek zsír
só, fehér bors,vadhús fűszerkeverék
2 kk tárkonyecet
3 szál lestyán
2 babérlevél
A Vadraguleves bográcsban elkészítési módja:
A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1x1 cm-es) kockákra vágjuk. Egy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a vízzel elkevert fehérborral, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk. Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük a lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. Az összekötözött petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük. Hozzáadjuk a raguleveshez a gombát, majd ha a gomba is megpuhult (kb. 15-20 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük.
Tálaláskor ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. máj. 7. 10:31
A vadraguleves bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.