Almás-sajtos vadkacsa recept

2 db vadkacsamell filé
2 db egész vadkacsacomb
3 db alma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
só
bors
liszt
vadas fűszerkeverék
Az Almás-sajtos vadkacsa elkészítési módja:
A melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál. A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát reszelőn a húsra reszeljük. A sajtot lereszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel meglocsoljuk. Közepes lángon előbb fólia alatt, majd fólia nélkül megsütjük és forrón tálaljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. ápr. 27. 10:07
Az almás-sajtos vadkacsa elkészítési módja és hozzávalói.