Tejfölös nyúlpörkölt recept
A Tejfölös nyúlpörkölt hozzávalói:1 kg nyúlhús
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
só
bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl
A Tejfölös nyúlpörkölt elkészítési módja:
A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. ápr. 26. 10:03
A tejfölös nyúlpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.