Alma gombóc recept

Az Alma gombóc hozzávalói:
1 kg alma
8 dkg vaj
20 dkg búzadara
2 dl tejföl
5 dkg cukor
1 kk fahéj
zsemlemorzsa
porcukor


Az Alma gombóc elkészítési módja:
Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A vajjal, a búzadarával, a tejföllel a cukorral, a fahéjjal és aannyi zsemlemorzsával, hogy gyúrható legyen összekeverjük, gombócokat formálunk belõle. Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Fövő vízben kifõzzük õket. Ha feljön a víz tetejére, még öt percig főzzük. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alma gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook