Finom csokis kehely recept
50 perc
A Finom csokis kehely hozzávalói:
Hozzávaló a piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A csokikrémhez:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2,5 dl hideg tejszín
5 evőkanál kávélikőr
25 dkg mascarpone
Az összeállításhoz:
8 evőkanál kávélikőr
A Finom csokis kehely elkészítési módja:
Először is lekészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat kb. 5-6 perc alatt habosra keverjük a cukorral, majd a tojáshabba beleforgatjuk a finomliszt és a kakaópor keverékét. A kész tésztát átöntjük egy 20x30-as kimargarinozott, kilisztezett, sütőpapíros tepsibe és 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és apróra kockázzuk. Elkészítjük a csokikrémet. A kétféle csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk. Ezután a hideg tejszínből és a kávélikőrből félkemény habot verünk, a mascarponét pedig robotgéppel egy kicsit fellazítjuk, szétkeverjük. Végül a mascarponéhoz hozzáforgatjuk a likőrős tejszínhabot, majd márványos hatással az olvasztott csokit is - azaz nem kell a csokit tökéletesen eloszlatni a krémbe. Összeállításkor 4 üvegpohárba rétegezzük a finomságokat. A kelyhek aljába elosztjuk a csokis piskótakockák felét, mindegyik piskótaréteget meglocsoljuk 1-1 evőkanál kávélikőrrel. A likőrös piskótakockákon elosztjuk a csokikrém felét, majd mindegyik krém réteget befedjük a maradék csokikockákkal. Ez a piskóta réteg is kap 1-1 evőkanálnyi likőrt, végül a púpozást csokikrém réteggel zárjuk.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvana, 2010. ápr. 24. 18:20
A finom csokis kehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.