Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom csokis kehely recept

Finom csokis kehely recept

Elkészítési idő 50 perc

A Finom csokis kehely hozzávalói:
Hozzávaló a piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
10 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor

A csokikrémhez:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2,5 dl hideg tejszín
5 evőkanál kávélikőr
25 dkg mascarpone

Az összeállításhoz:
8 evőkanál kávélikőr


A Finom csokis kehely elkészítési módja:
Először is lekészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat kb. 5-6 perc alatt habosra keverjük a cukorral, majd a tojáshabba beleforgatjuk a finomliszt és a kakaópor keverékét. A kész tésztát átöntjük egy 20x30-as kimargarinozott, kilisztezett, sütőpapíros tepsibe és 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük és apróra kockázzuk. Elkészítjük a csokikrémet. A kétféle csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk. Ezután a hideg tejszínből és a kávélikőrből félkemény habot verünk, a mascarponét pedig robotgéppel egy kicsit fellazítjuk, szétkeverjük. Végül a mascarponéhoz hozzáforgatjuk a likőrős tejszínhabot, majd márványos hatással az olvasztott csokit is - azaz nem kell a csokit tökéletesen eloszlatni a krémbe. Összeállításkor 4 üvegpohárba rétegezzük a finomságokat. A kelyhek aljába elosztjuk a csokis piskótakockák felét, mindegyik piskótaréteget meglocsoljuk 1-1 evőkanál kávélikőrrel. A likőrös piskótakockákon elosztjuk a csokikrém felét, majd mindegyik krém réteget befedjük a maradék csokikockákkal. Ez a piskóta réteg is kap 1-1 evőkanálnyi likőrt, végül a púpozást csokikrém réteggel zárjuk.

Tálalásig hűtőben tartjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom csokis kehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook