Tejfölös-sajtos karfiol recept
A Tejfölös-sajtos karfiol hozzávalói:1 karfiol
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 tojás
só
bors
vaj
A Tejfölös-sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, és kevés sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd kivajazott jénai edénybe tesszük. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a tojással, és hozzákeverjük a borsos tejfölhöz, ezt ráöntjük a karfiolra, majd előmelegített sütőben rózsaszínesre sütjük.
Ha füstölt sajtot is keverünk bele, még finomabb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. ápr. 23. 19:04
A tejfölös-sajtos karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.