Lacikrumpli recept
A Lacikrumpli hozzávalói:1 kg krumpli
1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk)
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)
só
bors
pirospaprika
A Lacikrumpli elkészítési módja:
1.A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. 2.A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk. 3.Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával. 4.Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 16. 14:09
A lacikrumpli elkészítési módja és hozzávalói.