Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dán burgonyasaláta recept

Dán burgonyasaláta recept

A Dán burgonyasaláta hozzávalói:
4 főre

1 kg salátának való burgonya
4 dl aludttej (vagy kefír)
1-2 ek porcukor
1 kk só
őrölt bors
3 szál újhagyma
1 ek metélőhagyma
1 ek mustár


A Dán burgonyasaláta elkészítési módja:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. 2.A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott metélőhagymával. Sóval, borssal ízesítjük. 3.Ráöntjük a burgonyára, óvatosan összekeverjük. 4.1-2 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Nagyon finom, könnyebb mint a tejfölös-majonézes változat.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A dán burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook