Dán burgonyasaláta recept
A Dán burgonyasaláta hozzávalói:4 főre
1 kg salátának való burgonya
4 dl aludttej (vagy kefír)
1-2 ek porcukor
1 kk só
őrölt bors
3 szál újhagyma
1 ek metélőhagyma
1 ek mustár
A Dán burgonyasaláta elkészítési módja:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. 2.A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával és az apróra felvágott metélőhagymával. Sóval, borssal ízesítjük. 3.Ráöntjük a burgonyára, óvatosan összekeverjük. 4.1-2 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
Nagyon finom, könnyebb mint a tejfölös-majonézes változat.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 15. 09:02
A dán burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.