Nepáli tojássaláta recept
A Nepáli tojássaláta hozzávalói:4 főre
10 tojás
4 dl natúr joghurt
6 dkg vaj
1 tk kardamom mag
1 tk koriander mag
1 tk kömény
1 tk szárított chili - durván darált
1 citrom
só
A Nepáli tojássaláta elkészítési módja:
1.Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. 2.Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. 3.Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük. 4.Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát. 5.Takarékon megpirítjuk. 6.Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját. 7.Chilit darálunk rá, összekeverjük. 8.Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a kemyénytojások majd felisszák a sófelesleget!). 9.Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük. 10.Ráhelyezzük a félbe vágott keménytojásokat. 11.A maradék szószt egyenletesen szétterítjük a tojásokon. 12.A fogyasztók elől elrejtve legalább két órán át érni hagyjuk.
/Kardamom magot bioboltokban általában lehet kapni./
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 13. 18:52
A nepáli tojássaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.