Különleges piskótás alagút recept
A Különleges piskótás alagút hozzávalói:1 darab 6 tojásos piskóta
Közepéhez:
4 darab tojássárgája
4 ek porcukor
1 kis citrom héja
1 cs vaníliás cukor
1 kk darált kávé
1/2 cs sütőpor
8 dkg darált dió
4 ek liszt
4 tojás kemény habja
Krémhez:
1 cs puncs ízű pudingpor
2 dl tej
15 dkg cukor
15 dkg margarin
ízlés szerint rum vagy rumaroma
Tetejére:
csokimáz
A Különleges piskótás alagút elkészítési módja:
1.Egy 6 tojásos piskótát sütünk, melyet lazán feltekerünk. 2.A "közepéhez" valókat összedolgozzuk, a tojás kemény habját lazán belekeverjük. 3.Kivajazott, kis méretű őzgerinc formában sütjük, kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben). 4.A krémhez a pudingot 2 dl tejjel sűrűre főzzük. Majd félretesszük hűlni. 5.15 dkg cukrot a 15 dkg Rama-val habosra keverjük. 6.Ha kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük. 7.A krémet ízlés szerint rummal ízesítjük. 8.A tekercset kiterítjük, a krémmel megkenjük, az őzgerinc rudat ráfektetjük, majd feltekerjük. 9.A tetejét csokimázzal bevonjuk. Lazább és finomabb a krém, ha keményre felvert Hulala tejszínhabot keverünk hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. ápr. 11. 14:36
A különleges piskótás alagút elkészítési módja és hozzávalói.