Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kincsesbánya (Kata-féle) recept

Kincsesbánya (Kata-féle) recept

A Kincsesbánya (Kata-féle) hozzávalói:
-6 tojásos piskótalap (6tojás,6 ek.cukor,6 ek. liszt,csipet só,1/2kk. szódabikarbóna)

-baracklekvár

-1 csomag babapiskóta

-4 adag kávé

-0,5 dl rum

A piskótát a lekvárral lekenem.A babapiskótát bemártom a rumos kávéba és kirakom vele a piskótalap tetejét.

Krém:-3 tojássárgája

-3 ek.liszt

-0,5 l tej

-1 cs. vaníliáscukor

-25 dkg margarin

-20 dkg porcukor

A tetejére:1 tábla tortabevonó


A Kincsesbánya (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojássárgáját,lisztet,vaníliát megfőzöm a tejben,mintha pudingot főznék.A porcukrot kikeverem a margarinnal habosra és összekeverem a kihűlt,főzött krémmel.Rásimítom a piskótákra.A tetejére csoki csíkokat húzok,de rá is lehet reszelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kincsesbánya (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook