Kincsesbánya (Kata-féle) recept

-6 tojásos piskótalap (6tojás,6 ek.cukor,6 ek. liszt,csipet só,1/2kk. szódabikarbóna)
-baracklekvár
-1 csomag babapiskóta
-4 adag kávé
-0,5 dl rum
A piskótát a lekvárral lekenem.A babapiskótát bemártom a rumos kávéba és kirakom vele a piskótalap tetejét.
Krém:-3 tojássárgája
-3 ek.liszt
-0,5 l tej
-1 cs. vaníliáscukor
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
A tetejére:1 tábla tortabevonó
A Kincsesbánya (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojássárgáját,lisztet,vaníliát megfőzöm a tejben,mintha pudingot főznék.A porcukrot kikeverem a margarinnal habosra és összekeverem a kihűlt,főzött krémmel.Rásimítom a piskótákra.A tetejére csoki csíkokat húzok,de rá is lehet reszelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. aug. 2. 18:56
A kincsesbánya (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.