Kolbászos piskóta recept
A Kolbászos piskóta hozzávalói:Piskótához:
4 tojás
1 teáskanál cukor
4 evőkanál liszt
2 csipet só
vaj- és liszt a tepsi kikenéséhez.
Kolbászkrémhez:
1 pár Gyulai kolbász
3 doboz natúr sajtkrém
A Kolbászos piskóta elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, és a fehérjéből kemény habot verek a pici sóval. Hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját, végül óvatosan beledolgozom a 4 púpozott evőkanál lisztet. (én rétes lisztet használok hozzá.)A masszát sütőpapírral kibélelt, zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. Kb. 25x35 cm-esbe. Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on (légkeverésesnél 160 °C-on) sütöm, kb. 15 percig. A kolbászt ledarálom.Összekeverem 2 doboz sajtkrémmel, megkenem vele a piskótát, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit megdermedjen. Ezután kenem a tetejére a maradék natúr sajtkrémet. Tálalás előtt rombusz alakra vágom, kolbászkarikával, lila hagymával, salátalevéllel, sárgarépa csíkokkal díszítem.
Kép is látható róla az adatlapomnál, de szerintem nem olyan mutatós mert egy egész tálcát fényképeztem, de az íze a nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2010. aug. 2. 18:13
A kolbászos piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.