Gyümölcstorta (másképp) recept
90 perc
A Gyümölcstorta (másképp) hozzávalói:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
A forma kikenéséhez:
vaj és liszt
A krémhez:
1 tasak zselatin (10 g)
8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
4 dl joghurt
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 dl tejszín
A tetejére:
60 dkg vegyes gyümölcs
1 tasak fehér tortazselé
A Gyümölcstorta (másképp) elkészítési módja:
Kivajazunk, kilisztezzük a formát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 dkg cukorral. A tojások sárgáját habosra keverjük 8 dkg cukorral, óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, és közben beleszitáljuk a lisztet is. Nem szabad, hogy összetörjön a hab. A tortaformába simítjuk, és a sütőben 20 percig sütjük, tűpróbáig. A sütőből kivéve megvárjuk, míg kihűl, majd körbevágjuk, de a keretet nem vesszük le. A joghurtkrémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk fél dl vízbe. Jól kikeverjük a cukrot, a mézet, a joghurtot, majd beletesszük a reszelt citromhéjat. Kemény habbá verjük a tejszínt, óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Végül felforrósítjuk a zselatint, pár percet hűtjük, és a krémbe keverjük. Hagyjuk megdermedni. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk a gyümölcsöket. Még mielőtt teljesen megkötne a zselatin, rákenjük a krémet a kihűlt tortalapra. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük. A krémre tesszük a felszeletelt gyümölcsöket, és bevonjuk az elkészített tortazselével. Szeletelve tálaljuk.
Ez a mennyiség kb 12 szelethez elég.
Nagyon finom, könnyű krémje van, kifejezetten üdítő!!!!
Friss gyümölcsökkel a legfinomabb, de befőttekkel is meg lehet pakolni. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiki8400, 2009. dec. 30. 13:41
A gyümölcstorta (másképp) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.