„Francia" puszedli recept
A „Francia" puszedli hozzávalói:3 tojássárgája
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 narancs vagy citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2-3 ek rum
franciadrazsé
A „Francia" puszedli elkészítési módja:
A cukrot és a margarint habosra keverem, és egyenként beledolgozom a tojások sárgáját. Hozzáadom a rumot, majd a többi hozzávalót a franciadrazsé kivételével. A tésztát a hűtőbe teszem pihenni legalább 1-2 órára. A megdermedt tésztából kis dió nagyságú gombócokat gyúrok, a tepsire ültetem és belenyomok a közepükbe egy-egy franciadrazsét. 200 fokos sütőben megsütöm aranybarnára sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 29. 11:02
A „francia" puszedli elkészítési módja és hozzávalói.