Olaszos rántott hús recept

8 szelet sertéscomb
3 tojás
2 dl tej
liszt
zsemlemorzsa
só
fűszerek (magyaros, vagy fokhagymás, vagy sült húsos)
parmesan sajt reszelve
olaj
Az Olaszos rántott hús elkészítési módja:
A húst megtisztítom, 1,5 cm-es szeletekre vágom,a szeletek széleit kissé bevagdosom és húsverővel kiklopfolom, hogy a rostok összetörjenek. A szeleteket megsózom, ízlés szerint megfűszerezem, kicsit állni hagyom. Ezután kipanírozom a szeleteket: lisztbe mártom, meglapogatom, utána a 4 ek tejjel felvert tojásba mártom, és végül a sajttal kevert zsemlemorzsában is meglapogatom. Forró olajban mindkét oldalán kisütöm, és kész is volna, ha nem sajnálnám kidobni a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, sajtot, ami a panírozás után maradt. Ezeket jól összekeverem, tejjel sűrű palacsintatészta-szerűséget keverek belőle, megfűszerezem és kisütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 25. 07:36
Az olaszos rántott hús elkészítési módja és hozzávalói.