Méteres kalács (Kata-féle) recept
A Méteres kalács (Kata-féle) hozzávalói:Tészta: -6 tojás
-26 dkg porcukor
-26 dkg liszt
-1 dl olaj
-1 csomag sütőpor
Krém:-2 cs. eper puding (vagy puncs puding+rum)
-2 dl tej
-2 dl víz
-25 dkg porcukor
-25 dkg margarin
A Méteres kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem,beleöntöm az olajat,a kemény habbá vert fehérjét. Majd a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverem.A felét kikent őzgerincformába öntöm,a másik felébe keverek : -2 ek. kakaó -1 ek olaj Ezt a másik formába öntöm,és sütöm. A pudingot vízzel,tejjel megfőzöm.A margarint a porcukorral kihabosítom.Ha kihűlt a puding összekeverem a kettőt.Fölszeletelem a kihűlt tésztákat ujjnyi vastag szeletekre.Felváltva 1 kakaós és egy sima tésztát az epres krémmel összetöltök. 1/2 órára hideg helyre teszem,és csokival leöntöm.Ha megdermed a csoki ferdén szeletelem!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 29. 20:50
A méteres kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.