Skót krémes(Kata-féle) recept
A Skót krémes(Kata-féle) hozzávalói:Tészta: -30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 dkg szalagória
- 1 dl tejföl
Krém:- 1 l tej
-25 dkg cukor
-2 cs. vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 10 dkg liszt
-5 dkg margarin
A Skót krémes(Kata-féle) elkészítési módja:
Az összes hozzávalót összegyúrom és pihentetem 20 percig.3 lapot nyújtok belőle.A tepsi hátoldalán sütöm hogy szép egyenes legyen. A lisztet elkeverem egy kevés tejjel csomómentesre.Hozzáadom a cukrot,vaníliás cukrot és a tojássárgáját.A többi tejet felforralom amikor forr beleöntöm a lisztes keveréket és besűrítem. A margarint a még forró krémbe keverem.Ha langyosra hűlt a krém összetöltöm a süteményt.A felső lap üresen marad.4-5 óra múlva szeletelem,a tetejét porcukorral megszórom. Nagy tepsi
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 26. 20:27
A skót krémes(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.