Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás tekercs(Kata-féle) recept

Sonkás tekercs(Kata-féle) recept

A Sonkás tekercs(Kata-féle) hozzávalói:
Tészta:- 75 dkg liszt
-1 marék rétesliszt
-4.5 dl tej
-5 dkg élesztő
-1 ek só
-1 ek cukor
-1 dl olaj
-2 tojás sárgája

Töltelék: - 25 dkg margarin
-7 gerezd fokhagyma
-15 dkg sonka csíkokra vágva
-15 dkg reszelt sajt,ami lehet füstölt is
- 1 k.k só


A Sonkás tekercs(Kata-féle) elkészítési módja:
Élesztős tésztát készítek.Amíg megkel elkészítem a tölteléket. A megkelt tésztát két részre osztom,40 x 30 centis téglalapot nyújtok belőle.Rákenem a fele margarint,amiben az összenyomott fokhagymát elkevertem.A fele sonkát rászórom,és a fele sajtot. Feltekerem mint a piskótatekercset,felszeletelem,tepsibe rakom,nem túl közel egymáshoz. 15 percig kelesztem,előmelegített sütőben sütöm. A másik fele tésztával,az előzőeket megismétlem.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás tekercs(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook