Sonkás tekercs(Kata-féle) recept
A Sonkás tekercs(Kata-féle) hozzávalói:Tészta:- 75 dkg liszt
-1 marék rétesliszt
-4.5 dl tej
-5 dkg élesztő
-1 ek só
-1 ek cukor
-1 dl olaj
-2 tojás sárgája
Töltelék: - 25 dkg margarin
-7 gerezd fokhagyma
-15 dkg sonka csíkokra vágva
-15 dkg reszelt sajt,ami lehet füstölt is
- 1 k.k só
A Sonkás tekercs(Kata-féle) elkészítési módja:
Élesztős tésztát készítek.Amíg megkel elkészítem a tölteléket. A megkelt tésztát két részre osztom,40 x 30 centis téglalapot nyújtok belőle.Rákenem a fele margarint,amiben az összenyomott fokhagymát elkevertem.A fele sonkát rászórom,és a fele sajtot. Feltekerem mint a piskótatekercset,felszeletelem,tepsibe rakom,nem túl közel egymáshoz. 15 percig kelesztem,előmelegített sütőben sütöm. A másik fele tésztával,az előzőeket megismétlem.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. júl. 25. 10:49
A sonkás tekercs(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.