Fánk recept

Elkészítési idő 100 perc

A Fánk hozzávalói:
1 dl tej,1 ek.cukor,3 dkg élesztő,25 dkg finomliszt és 25 dkg rétesliszt (de lehet egyfajta liszt is)
3 t.sárgája,1 ek.rum,1 citrom reszelt héja és leve,cs.só,1 van.cukor,langyos tej,olaj,p.cukor,kb.3 ek.vaj.


A Fánk elkészítési módja:
A tejben elkeverjük a cukrot,meglangyosítjuk,majd az élesztőt belemorzsoljuk.Ezt a kovászt hagyjuk megkelni,majd a kétféle (vagy egyfajta) lisztet a kovásszal,sóval,langyos tejjel,t.sárgájával közepes keménységű tésztát gyúrunk,amibe utoljára még az olvasztott vajat is beledolgozzuk.Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk el,majd kiszaggatjuk a tésztát.Langyos helyen kb.1 órán át pihentetjük konyharuhával letakarva,majd kétujjnyi olajban kisütjük a fánkokat,tetjüket kissé benyomkodva.Egyik felét fedővel letakarva kell sütni,míg a másik oldalát fedő nélkül,így szép szalagos lesz.Szép pirosra kell sütni,majd p.törlőn alaposan lecsöpögtetni.P.cukorral meghintjük,ill.lekvárt adunk hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook