Krémes torta recept

Elkészítési idő 75 perc

A Krémes torta hozzávalói:
125 g vaj,200 g liszt,1/2 pohár hideg víz,só.
töltelékhez: 500 g fehér krémsajt v.500 g túró, 0,5 dl tejszín,4 tojás,50 g vaj,150 g cukor,l cs.van.cukor,75 g liszt,l citrom,só.


A Krémes torta elkészítési módja:
A vajat apró darabokra vágjuk és elmorzsoljuk a liszt 1/3 részével.A maradék liszthez hozzáadjuk a vajat,egy csipetnyi sót és a hideg vizet.Kézzel gyorsan eldolgozzuk,alaposan összegyúrjuk,halmot formázunk belőle.Frissentartó fóliába tekerjük,és 30 percig a hűtőben pihentetjük. Kapcsoljuk be a sütőt,és készítsük el a krémet:tegyük egy cseréptálba a sajtot(vagy túrót),és a tejszínt,és dolgozzuk el kézi habverővel mindaddig,amíg homogén nem lesz.Egyesével hozzáadjuk a t.sárgákat,(a fehérjéket a másik cseréptálban gyűjtjük),az olvasztott vajat,a cukrot,van.cukrot.Kanalanként hozzáadjuk a lisztet,a citrom lereszelt héját,l kanál citromlevet.Végül hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjéket és egy csipetnyi sót. Lisztezett lapon kinyújtjuk a tésztát,majd kibéleljük vele a kivajazott és belisztezett tortaformát.Sütőpapírral letakarjuk,és szárazbabot szórunk rá (a súly miatt,hogy lenyomja a közepét),majd 15 percig sütjük a sütőben. Kivesszük a sütőből,eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot.A krémet a tortára öntjük,a tetejét spatulával elsimítjuk,és újabb 30 percig sütjük a sütőben. Ha kész,kikapcsoljuk a tortaformát,kicsúsztatjuk a tortát egy tálra,és hagyjuk kihűlni,majd pár órára hűtőbe tesszük.

Ezt az édességet hidegen tálaljuk,tehát időben készítsük el.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook