Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Duplacsokis túrótorta áfonyával recept

Duplacsokis túrótorta áfonyával recept

A Duplacsokis túrótorta áfonyával hozzávalói:
Az aljához:
1 ¼ bögre (300 ml) morzsolt keksz (legfinomabb ha kakaós)
¼ bögre (60 ml) olvasztott vaj

A töltelékhez:
1/3 bögre (80 ml) cukor (barnacukor)
¼ bögre (60 ml) víz
1 ½ bögre (300 ml) áfonya (mirelitből vagy aszalttból csinálom, mert általában csak azt találok)
500 gr krémsajt (natúr)
1 bögre (240 ml) cukor (barnacukor)
½ bögre (120 ml) liszt
¾ bögre (180 ml) folyékony tejszín
2 evőkanál (30 ml) citromlé
1 teáskanál (5 ml) vanília aroma
3 tojás
½ bögre (120 ml) tejfel
120 gr fehér csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve)
120 gr félédes csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve).


A Duplacsokis túrótorta áfonyával elkészítési módja:
1.A töltelékkel kezdjük: egy kislábosban összekeverjük a cukrot, vizet és áfonyát. Forralásig hevítjük és kb 5 percig forraljuk sűrű kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni. Bemelegítjük a sütőt (150 °C) 2. Egy tálban összekeverjük a torta aljához valókat. Egy kb 25 cm átmérőjű tortaforma aljára „nyomkodjuk" (egyenletes réteg legyen). 3. Egy nagyobb tálban simára keverjük a krémsajtot a cukorral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a folyékony tejszínt, a citromlevet, és a vanília aromát. Hozzákeverjük a tojásokat - egyesével és jól kikeverve. Végül belekeverjük a tejfelt. 4. Kiveszünk és félreteszünk a krémsajt keverékből 1 bögrényit (240 ml), amihez hozzáadjuk az áfonyát. 5. A maradék krémsajt keveréket két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez a fehér csokit, a másikhoz a félédes csokit keverjük. 6. Mindhárom ízesített krémsajt keveréket (egyiket a másik után) a tortaaljra öntjük lassan, óvatosan. Késsel óvatosan „mintát" rajzolhatunk bele, úgy hogy „márványos" legyen. Az előmelegített sütőbe tesszük és 1h15 percig sütjük, vagyis addig amíg tapintásra nem tűnik már puhának. Kikapcsoljuk a sütőt és a sütőm ajtaját félig nyitva hagyva kb. 30 percig még a sütőben hagyjuk hűlni. Ezután kivesszük a sütőből, szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, és csak azután tesszük be a hűtőbe, legalább 3-4 órára! Melyhűtött áfonyával, vagy csokireszelékkel díszíthetjük közvetlen tálalás előtt a tetejét.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A duplacsokis túrótorta áfonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook