Almás tekercs recept

28 dkg finomlszt
8 dkg vaj
1 natúr joghurt
csipetnyi só
A töltelékhez:
1 kg alma
1 vaníliás cukor
2 kk. fahéj
4 maréknyi kristálycukor
olvasztott vaj
Az Almás tekercs elkészítési módja:
Egy tálban jól összekeverjük a vajat, a lisztet, a joghurtot és a sót, majd elfelezzük, és kinyújtjuk. A lereszelt almát megcukrozzuk, összekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd az olvasztott vajjal megkent tésztán eloszlatjuk, és behajtogatjuk. Mindkettőt tepsibe tesszük, kívülről is beolajozzuk vagy vajazzuk, majd közepes lángon készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a908366fdb, 2009. dec. 19. 09:55
Az almás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.