Almás tekercs recept

Az Almás tekercs hozzávalói:
28 dkg finomlszt
8 dkg vaj
1 natúr joghurt
csipetnyi só
A töltelékhez:
1 kg alma
1 vaníliás cukor
2 kk. fahéj
4 maréknyi kristálycukor
olvasztott vaj


Az Almás tekercs elkészítési módja:
Egy tálban jól összekeverjük a vajat, a lisztet, a joghurtot és a sót, majd elfelezzük, és kinyújtjuk. A lereszelt almát megcukrozzuk, összekeverjük a vaníliás cukrot és a fahéjat, majd az olvasztott vajjal megkent tésztán eloszlatjuk, és behajtogatjuk. Mindkettőt tepsibe tesszük, kívülről is beolajozzuk vagy vajazzuk, majd közepes lángon készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook