Rudolf aprósüti recept

60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 egész tojás
3 dkg kakaó
A Rudolf aprósüti elkészítési módja:
A lisztet a gyúródeszkára tesszük. Beleszórjuk a sütőport, vaníliás cukrot, porcukrot és jól összekeverjük. Majd beletesszük a margarint, a két egész tojást és tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Gomba alakú mézeskalács szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. Ezután következik a díszítés. A rénszarvasunk orra és szeme franciadrazsé lehet.Az agancsát perec alakú ropiból készítsük el, de csak akkor szúrjuk bele, ha már félig megsült. Sárgás-barnára süssük csak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 19. 08:46
A rudolf aprósüti elkészítési módja és hozzávalói.