Diétásan elkészített gyümölcsös túrótorta recept
160 kcal
10,7
6 gramm
20 dkg idénygyümölcs,
2 dl diétás befôttlé,
3 evôkanál zselatin,
75 dkg túró,
4 dl tejszín,
1 db citrom leve és reszelt héja,
l db narancs leve,
folyékony édesítôszer,
1 csomag vaníliás cukor.
A Diétásan elkészített gyümölcsös túrótorta elkészítési módja:
Egy kerek lábas alján a karikára vágott kivit körbe szépen elrendezve elhelyezzük, felfôzzük a befôtt levét egy evôkanál zselatinnal (lehet diétás kiwiszörp vízzel higítva), és ráöntjük óvatosan a gyümölcsre, majd hagyjuk kihülni a hűtőben. Közben törjük át szitán a félzsíros tehéntúrót, keverjük bele a tejszín felét, a narancs levet, a citromlevet, a reszelt citrom héját, a vaníliás cukrot. Kevés (kb. 1 dl) vízben olvasszuk fel a maradék zselatint és keverjük bele ezt is a túrómasszába. Édesítsük ízlés szerint az édesítôszerrel. Ha megdermedt a gyümölcsös zselé, akkor öntsük rá az elkészített túrómasszát, majd visszatéve a hűtőbe 2-3 órát hűtsük (de lehet egy egész éjszakán át is hűteni, hogy teljesen megdermedjen). Ha kész, akkor a hűtőből kivéve egy-két percre állítsuk bele a lábast meleg vízzel telt nagyobb edénybe, majd egy lapos tányért ráfogva az egész tortát borítsuk a feje tetejére (jó tanács, hogy éles késsel elôtte egy kicsit az oldalán körbe lazítsuk meg a tortát, váljon el a lábastól). A maradék tejszínt készítsük el habnak és a gyümölcszselé tetejét díszíthetjük még vele. 16 szeletet vághatunk ki belôle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. márc. 28. 16:38
A diétásan elkészített gyümölcsös túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.