Gyümölcsös máglya recept


25 dkg babapiskóta
25 dkg vegyes friss gyümölcs
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dl tej
A Gyümölcsös máglya elkészítési módja:
A lisztet a cukor felével hideg tejben elkeverjük, és állandóan kevergetve csomómentesre fözzük. A tojássárgákat 5dkg cukorral habosra keverjük, és a tűzről levett forró krémhez azonnal hozzá keverjük. Ugyanezt tesszük a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjével is, de vigyázzunk, hogy óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot. A babapiskóta felét lerakjuk egy tálba rá rakjuk a krémet és vegyesen gyümölcsöt és a tetejére a megmaradt babapiskótát. Lehütjük és a tetejét friss gyümölccsel díszitjük.
Tejszínhabbal is díszithetjük. Ha van ottthon csoki öntet avval is meglocsolhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. márc. 28. 00:19
A gyümölcsös máglya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.