Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császármorzsa nagymama receptje szerint

Császármorzsa nagymama receptje szerint

Elkészítési idő 30 perc

A Császármorzsa nagymama receptje szerint hozzávalói:
30dkg búzadara
10dkg cukor
1/2 lit. tej
3 db tojás
pici só
10dkg zsír


A Császármorzsa nagymama receptje szerint elkészítési módja:
A búzadarát a cukor pici sóval 1/2lit. langyos tejbe áztatjuk. Ha a dara megduzzad bele tesszük a 3 tojássárgáját. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze hozzá adjuk a darához. A 10dkg felolvasztott zsírba bele öntjük a masszát és addig keverjük amig darabos morzsa nem lesz.

Ha valaki nem szereti édesen akkor 5dkg cukrot tesz a masszába. A zsír ne forrjon, mert akkor leég. Lekvárral, de lehet sósan is tálalni. Ki hogy szereti.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A császármorzsa nagymama receptje szerint elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook