Császármorzsa nagymama receptje szerint
30 perc
A Császármorzsa nagymama receptje szerint hozzávalói:
30dkg búzadara
10dkg cukor
1/2 lit. tej
3 db tojás
pici só
10dkg zsír
A Császármorzsa nagymama receptje szerint elkészítési módja:
A búzadarát a cukor pici sóval 1/2lit. langyos tejbe áztatjuk. Ha a dara megduzzad bele tesszük a 3 tojássárgáját. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze hozzá adjuk a darához. A 10dkg felolvasztott zsírba bele öntjük a masszát és addig keverjük amig darabos morzsa nem lesz.
Ha valaki nem szereti édesen akkor 5dkg cukrot tesz a masszába. A zsír ne forrjon, mert akkor leég. Lekvárral, de lehet sósan is tálalni. Ki hogy szereti.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. márc. 22. 23:14
A császármorzsa nagymama receptje szerint elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.