Tejszínes túrótorta Update2 recept
A Tejszínes túrótorta Update2 hozzávalói:7 dkg teljes kiőrlésű liszt
keményítő
1 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál édesítőszer
2 tojás
75dkg sovány túró
24dkg zselatin
1 citrom
1 rúd vanília
5dl tejszín
20 dkg bármilyen idénygyümölcs
A Tejszínes túrótorta Update2 elkészítési módja:
A tojásfehérjét az édesítőszer harmadával kikeverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját (no nem az édesítőszernek). Óvatosan hozzáadjuk a liszttel elkevert keményítőt, a sütőport, majd még óvatosabban a sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Mintegy 20-25 percig sütjük. Kihűlés után keresztben félbevágjuk. Az alsó részt ügyesen visszatesszük a tortaformába. A felső lapot körcikkekre osztjuk, és egyelőre félrerakjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Időközben a túrót villával összetörjük, s a citrom reszelt héjával-levével, az édesítőszerrel és a vaníliával elkeverjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elegyítjük, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a gyümölcsöt. Ezután az alsó lapra egyenletesen simítjuk a krémet, végül ráillesztjük a körcikkeket
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 12:21
A tejszínes túrótorta update2 elkészítési módja és hozzávalói.