Zabpelyhes meggyes sütemény recept
A Zabpelyhes meggyes sütemény hozzávalói:Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához
25 dkg zabpehely (aprószemű)
5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely)
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
25 dkg puha vaj
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs)
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő
ízlés szerint cukor
A Zabpelyhes meggyes sütemény elkészítési módja:
Kivajazom a kerámiaformát és a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A meggyet leszűröm és félreteszem, a levét elkeverem a citromhéjjal, fahéjjal, pici cukorral és az étkezési keményítővel. Kis lángon folyton keverve besűrítem, belekeverem a meggyet és félreteszem hűlni. A száraz hozzávalókat elvegyítem, a vajat a barna cukorral és a vaníliával habosra keverem, hozzáadom a szárazakat is. Morzsás állagú lesz, nagyjából összeáll. A felét belenyomkodom a formába, elterítem rajta a meggyet, majd a maradék tésztát rámorzsolom a tetejére. 180 fokon kb. 20 percig sütöm, aztán a formában hagyom kihűlni.
Ha van friss gyümölcs, akkor csak elég rászórni jó sűrűn a tésztára. Készülhet szederrel, málnával, bármilyen savanykás gyümölcs finom hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. ápr. 16. 07:34
A zabpelyhes meggyes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.