Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajt alatt sült tavaszi karaj recept

Sajt alatt sült tavaszi karaj recept

A Sajt alatt sült tavaszi karaj hozzávalói:
6 szelet csont nélküli karaj

5 evőkanál liszt

3 paradicsom

6 szál újhagyma

1 doboz spenót

3 gerezd fokhagyma

1.5 dl tejszín

5 dkg vaj

15 dkg Gouda sajt.

só, bors, szerecsendió


A Sajt alatt sült tavaszi karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd, forgasd lisztbe minden oldalát. Egy akkora tűzálló tálat, vagy tepsit, amiben egymás mellett elférnek a húsok, vajazz ki, majd fektesd egymás mellé a szeleteket. Aprítsd fel a paradicsomot, vágd apróra a hagymát, a spenótot és a fokhagymát. Keverd össze a zöldségeket, majd halmozd a húsok tetejére. A tejszínbe reszelj szerecsendiót, olyan fél kávéskanálnyit. Kicsit kavard össze, majd öntsd a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, alufóliával lefedve. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor reszeld rá a sajtot, emeld a hőfokot 220-ra és olvaszd rá a sajtot.

körete párolt rizs


Kategória: Húsételek receptjei


A sajt alatt sült tavaszi karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook