Sajt alatt sült tavaszi karaj recept
A Sajt alatt sült tavaszi karaj hozzávalói:6 szelet csont nélküli karaj
5 evőkanál liszt
3 paradicsom
6 szál újhagyma
1 doboz spenót
3 gerezd fokhagyma
1.5 dl tejszín
5 dkg vaj
15 dkg Gouda sajt.
só, bors, szerecsendió
A Sajt alatt sült tavaszi karaj elkészítési módja:
A hússzeleteket kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd, forgasd lisztbe minden oldalát. Egy akkora tűzálló tálat, vagy tepsit, amiben egymás mellett elférnek a húsok, vajazz ki, majd fektesd egymás mellé a szeleteket. Aprítsd fel a paradicsomot, vágd apróra a hagymát, a spenótot és a fokhagymát. Keverd össze a zöldségeket, majd halmozd a húsok tetejére. A tejszínbe reszelj szerecsendiót, olyan fél kávéskanálnyit. Kicsit kavard össze, majd öntsd a húsra. 180 fokra előmelegített sütőben süsd egy órán keresztül, alufóliával lefedve. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, akkor reszeld rá a sajtot, emeld a hőfokot 220-ra és olvaszd rá a sajtot.
körete párolt rizs
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. márc. 28. 18:55
A sajt alatt sült tavaszi karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.