Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldségsaláta recept

Zöldségsaláta recept

A Zöldségsaláta hozzávalói:
6 kovászolni való uborka,
3 szál újhagyma,
2-3 retek,
1 kis fej karalábé,
4-5 szál zsenge sárgarépa,
2 paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
2 teáskanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
só, bors, 1 ek. petrezselyem,
1 szál tárkony,
3-4 zsályalevél


A Zöldségsaláta elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor. A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk. Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük. Ezután rátesszük a tejfölt, mustárt és ketchupot, ízlés szerint borsozzuk, jól elkeverjük, és lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, óránként átkeverjük. Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, sörkorcsolyának is megteszi.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldségsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook