Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sonkás sajttekercs recept

Sonkás sajttekercs recept

A Sonkás sajttekercs hozzávalói:
40 dkg trappista sajt,
3 dkg vaj,
10 dkg krémsajt,
1 evőkanál mustár,
só, őrölt bors,
15 dkg főtt füstölt tarja,
fél csokor petrezselyem


A Sonkás sajttekercs elkészítési módja:
A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A füstölt tarját ledaráljuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani. Ha kívül-belül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk. Rásimítjuk a sonkás krémet és szorosan fölcsavarjuk, zömítjük, formáljuk. Behűtjük 2-3 órára, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra, más sajtfélék társaságában.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sonkás sajttekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook