Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. recept
A Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. hozzávalói:25 dkg kínai tojásos tészta, s,
50 dkg leveles spenót
2 friss kukoricacső
2 gerezd fokhagyma
2 újhagyma
1 paradicsom
6 evőkanál olaj
5 evőkanál zöldségleves
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál citromlé, bors, csipetnyi cukor
A Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. elkészítési módja:
A tésztát az útmutató alapján megfőzzük, és szitában hidegvíz alatt leöblítjük. A spenót vastag ereit kivágjuk. A kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a szemeket. Az újhagymát zöldrészével együtt vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a 4 evőkanál olajat. Szétterítjük benne a tésztát, és erős lángon 3 percig ropogósra sütjük. Megfordítjuk és 2 percig pirítjuk. A tésztát félretesszük, melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a wokba. A kukoricát és az újhagymával erős lángon 3 percig sütjük, hozzáadjuk a spenótot, és tovább főzzük, amíg a spenót összeesik. Belekeverjük a levest, a szójaszószt, a citromlevet. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, a tésztára halmozzuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 16. 12:09
A ropogós tészta kukoricával és spenóttal. elkészítési módja és hozzávalói.