Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. recept

Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. recept

A Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. hozzávalói:
25 dkg kínai tojásos tészta, s,
50 dkg leveles spenót
2 friss kukoricacső
2 gerezd fokhagyma
2 újhagyma
1 paradicsom
6 evőkanál olaj
5 evőkanál zöldségleves
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál citromlé, bors, csipetnyi cukor


A Ropogós tészta kukoricával és spenóttal. elkészítési módja:
A tésztát az útmutató alapján megfőzzük, és szitában hidegvíz alatt leöblítjük. A spenót vastag ereit kivágjuk. A kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a szemeket. Az újhagymát zöldrészével együtt vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és kis kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a 4 evőkanál olajat. Szétterítjük benne a tésztát, és erős lángon 3 percig ropogósra sütjük. Megfordítjuk és 2 percig pirítjuk. A tésztát félretesszük, melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a wokba. A kukoricát és az újhagymával erős lángon 3 percig sütjük, hozzáadjuk a spenótot, és tovább főzzük, amíg a spenót összeesik. Belekeverjük a levest, a szójaszószt, a citromlevet. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, a tésztára halmozzuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A ropogós tészta kukoricával és spenóttal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook