Májkrémmel töltött fánk recept
A Májkrémmel töltött fánk hozzávalói:8 dkg liszt
o,8 dl olaj
o,8 dl víz
2 db tojás, só
Töltelékhez:
30 dkg májkrém( lehet kenőmája is) de tölthető mással is
A Májkrémmel töltött fánk elkészítési módja:
A vizet, az olajat, a sőt egy lábasba tesszük. Amikor felforrt, beleszórjuk a lisztet, és fakanállal, kislángon egy percig kevergetjük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük, és jól eldolgozzuk a tojásokat. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre habzsákkal (kanál is megteszi)diónyi nagyságú tésztákat nyomunk. Megspricceljük egyszer vizes kézzel, és előmelegített 220 fok. sütőbe 5 percig, majd a hőt 200 fokra visszavesszük és 10-12 percig sütjük. Legalább 10 percig a sütőajtaját nem szabad kinyitni, mert nem jön fel a fánk. A mikor szép szalmaszínű és nagyon kemény a tészta, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A fánkok tetejét levágjuk és a májkrémmel megtöltjük, majd visszahelyezzük rá a kalapokat. Zöldfélék közözz tálalva nagyon jól mutat.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 16. 12:05
A májkrémmel töltött fánk elkészítési módja és hozzávalói.