Töltött dagadó recept
70 perc
A Töltött dagadó hozzávalói:
-1 nagyobbacska, jóképességű dagadó
Töltelékhez:
1 db tojás
2 db szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyemzöld
2 db csirkemáj
1 db májkrém
Só, bors
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
Olaj
Pirospaprika
A Töltött dagadó elkészítési módja:
A dagadón késsel és fakanál segítségével készítünk hosszában egy zsebet, amibe megy a töltelék. A vöröshagymát aprítás után megdinszteljük pici olajon és megszórjuk pirospaprikáva, majd rádobjuk a szeletelt, megtisztított gombát, sózzuk (gyakorlatilag gombapörköltet készítünk) A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, a zsemléket előtte vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a csirkemájakat megkapargatjuk. Sózuk, borsozzuk, ízlés szerint. Belekerül a gomba, a tojás, majd az egészet összedolgozzuk. Kicsit hagyjuk állni, majd beletöltjük. Ha több a töltelékünk, azt alufóliába tekercselve, mint egy nagyobb szaloncukor mellétesszük és együtt sütjük.
A sütési idő a dagadó nagyságától függ :)
Több májat ne rakjunk bele, mert könnyen megkeseredik.
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy a leírtak alapján tűnik.
Burgonya köret passzol hozzá leginkább és kovi ubi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. aug. 16. 15:27
A töltött dagadó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.